Sörmland är bättre än riksgenomsnittet

binary-1327493_1920

Otroligt nog har Sörmländska kommunerna ett högt genomsnitt, när det handlar om att erbjuda samhällsservice via internet. Hela 75 procent av kommunerna erbjuder nämligen samhällsservice via internet. Detta är högre siffror än riksgenomsnittet enligt Svenska stadsnätsföreningen, som gjort en enkätundersökning.

Kommuner med ett invånarantal på 50.000 eller fler, erbjuder ofta välfärdstjänster via internet. Men hos kommuner som har mindre än 11.000 invånare, är det vanligt i 40 procent av fallen.

Men man ser också risker med denna typ av service. När man digitaliserar saker finns det alltid risker att det ej blir så demokratiskt som man önskar. Vi i Sverige röstar inte digitaliserat av just den anledningen. Någon kan stå bakom och bestämma vad man skall säga, rösta eller utföra. Detta påverkar demokratin. Man kan också bli hotad att ta fram information som man inte skulle gjort i vanliga fall.