Emma tar sikte på VM 2017

dsc_0230

Emma Larsson var den OS-gymnast från Eskilstuna som for iväg till OS i Rio. Nu har hon genomgått en knäoperation. Så planerna om att flytta till Boston får vänta.

Redan för en vecka sedan kände Emma att något var fel. Hon frågade då sin sjukgymnast. Problemet var då att hon hade ont i sitt ena knä och det knakade, trotts att hon inte ansträngt knät. Sjukgymnasten tyckte Emma skulle uppsöka läkare, vilket hon också gjorde. Det visade sig då vara en skada på menisken i det högra knät. Skadan var så pass allvarlig att en operation behövdes.

Nu är hon alltså opererad och i sex veckor skall hon ha en skena på benet. Rehabiliteringen från en sådan här skada brukar ta tid, man räknar med ett år. Detta leder till att Emma inte flyttar efter sina gamla tränare till Boston, i nu läget. Man planerar ej heller för att delta i EM som går i Rumänien i april nästa år. Men man tar sikte på VM den 25 oktober till 3 november 2017.