Elitserien – här kommer Smederna

Tack vare att Västervik ej vill gå upp i elitserien så är platsen klar för Smederna. Man menar i Västerviks Motorsport AB att man inte har den ekonomiska möjligheten att kliva upp, utan väljer därför att stanna i Allsvenskan. Medan Smedarna aldrig tvekade i att tacka ja, trotts tidigare ekonomiska svårigheter.

Man har beräknat nästa års budget för att klara av ytterligare ett år i elitserien. Glädjen är stor och man har länge i styrelsen trott att det fanns en möjlighet att detta skulle ske. Man anser att ekonomin nu är under en balans att man klarar av detta. Dessutom har man sett att man har en stort och stödjande publikantal i Eskilstuna. Men man skall inte sticka under stolen med att det ligger ett enormt arbete bakom balansen i sin ekonomi. Man har plockat bort onödiga utgifter och ökat sina inkomster, vilket har varit tufft.

Nu väntar ett stort arbete framför dem, när man bestämmer laget. Man kan nästan likna det med ett pussel. Tappar man en bit måste man lägga om på nytt och tänka till både en och två gånger. Men med tanke på den glädjen som nu sprider sig över en plats i elitserien, så orkar man lägga pussel både en och två gånger.

Vem vet vilka överraskningar som sker under vägens gång. Kanske blir det både en och två hakor som trillar i backen när laget står klart att möta den nya säsongen.