Samarbetet mellan Eskilstuna United och AFC United

european-championship-1435812_1920

Den 17 oktober kommer förhoppningsvis det extrainsatta årsmötet att äga rum. Årsmötet skall då låta medlemmarna rösta för och emot en sammanslagning av Eskilstuna United och AFC United. Om det blir ett samarbete kommer detta inledas första januari. AFC United kommer då att spela sina hemmamatcher på Tunavallen.

Redan nu kan man konstatera att AFC United kampar om direktplatserna till superettan. Man har nämligen sju segrar och det återstår endast fyra omgångar. Redan nu ligger man på en andra plats och det ser ut att bli en kamp på allvar. De två översta lagen i tabellen kommer nämligen få direktplatser till superettan. Trean får kvala och har alltså även dom chansen att ta sig till superettan.

AFC United har just nu sin hemmaplan i Solna och vill flytta i hopp om att få en större publiktillströmning. Man har pratat om ett samarbete med Eskilstuna United sedan i somras och nu i höst kan vi alltså få beskedet.