Clownerna har kommit till Eskilstuna

doll-1636128_1920
Att klä ut sig till clown kan många gånger vara roligt. På maskerader är detta ett vanligt val. Det är ej heller olagligt att klä ut sig till clown. Men just nu i Sverige pågår en otrevlig form av clownutklädnad. På flera håll i landet har man blivit ofredad av personer i just en clownmask. Detta fenomen sprider sig i rasande fart och sätter skräck i många.

Fenomenet har även anlänt till Eskilstuna.

Två clowner skall ha vistats i Vilsta under helgen med yxor. Clowner har setts på olika platser i stan och runt om. Självklart blir många oroliga och man jagar lätt upp varandra. Halloween närmar sig och masker säljs i butikerna i stan.

Polisen tror dock att masken försvårar anmälningarna. detta eftersom man ej ser vem som är bakom masken. Några gripanden är därför svåra att göra. Sen är det en vanligt fenomen att gränsen för vad som är tillåtet och inte flyttas när man klär ut sig och ingen kan se vem man är. Detta är vad som kan ske när de tar på sig clownmasken. Men man tror också att det kommer lugna ner sig efter halloween.
pageant-1721791_1920

Bakgrundsfakta om clowner.

Från början var clowner avsedda för att roa människor och ha för vana att roa sina medmänniskor, på ett mer eller mindre självförnedrande sätt. Sen kom filmer med skräckinjagande clowner. Idag är clownfobi vanligare än man tror.