Gymnast Jonna Adlerteg blickar framåt

JonnaJonna går ”all in” för sin dröm om OS. Då hände det som inte fick hända. Knappt tillbaka från en korsbandsskada, då hon vann världscuptävlingen i Qatars huvudstad Doha, landade hon fel i avhoppet från barren och så var skadan ett faktum igen.

Det Jonna med sin träning i nuläget behöver, är att kunna få jämföra sig med andra duktiga gymnaster. På hemmaplan är det hårdträning som gäller tillsammans med stjärnan Veronica Wagner som rådgivare.

Då hennes tränare Helena Andersson och Sebastian Melander är i Boston USA och arbetar för klubben där, så åker Jonna Adlerteg dit för att rekognosera. Förmodligen väntar en flytt dit före nyår.

Som en ytterligare inspiration och nystart för den mentalt starka 21-åringen, så kommer hon i Boston att bli träningskamrat med Aly Raisman som i London 2012 i fristående vann OS-guld. Aly har även två raka OS-guld i lag för USA. Då får Jonna verkligen möjligheten att kunna få jämföra sig med en duktig gymnast.