Tomtemors magiska jul

Denna pjäs skapar julkänsla inför julen. Pjäsen har samma namn som tidigare år, men förändras hela tiden med åren. Man får träffa trevliga karaktärer och många av dem känner man igen sedan tidigare. Vad har snögubben Mojje gjort sedan sist må tro? Har jultrollen Tralle och Trulle vaknat? Hur många kakor har sockerbagaren bakat i år? Kommer Tomten och hans fru hitta hit i tid? Tar sig julspindeln Kristin hit, eller har hon för mycket att klistra med?

Ja frågorna är många. Men ett är säkert, Betjänten och den heliga Julmusten har lovat att inta scenen även i år. Sång, dans och en rad härliga julberättelser kommer det att bjudas på. Vill man komma i julstämning skall man inte missa denna föreställning, som i år sätts upp i KFUM huset.

Förra året bjöd denna grupp på en mängd skratt, men också rysningar och en stark julkänsla infann sig när Henrik Backman bjöd på avslutnings numret ”Tänd ett ljus”. Morgan Pettersson står även i år för manus och regi, chansen är stor att han även i år bjuder på ett och annat sång nummer, vilket känns spännande.

Denna härliga grupp av människor som dom har med sig i år, ställer dessutom upp ideellt, kan man säga. Man har ingen förening bakom sig, ej heller bidrag från kommunen. Överskottet kommer att gå till välgörande ändamål, bland annat Moa, som ligger Morgan själv varmt om hjärtat.