År 2023 kan bli elbilens boom år

Elbil

Fler och fler stora bilmärken jobbar hårt med att ta fram elbilar. Dessa blir billigare och går längre, vilket gör att man tror på en elbilsboom år 2023. Men man har fortfarande problemet med laddningsstationer.

Svante Axelsson som är nationell samordnare på Fossilfritt Sverige, tror nämligen att elbilar kommer vara billigare än bensinarna i framtiden. Det enda som begränsar övergången till laddbara fordon enligt Svante, är laddinfrastrukturen. Man bygger i hyfsad takt i Sverige.

Elbil

Naturvårdsverket delar dessutom ut stöd till kommuner, företag och organisationer, det är nämligen dom som delar ut regeringens klimatinvesteringspengar. Detta startade man med 2015 och sedan dess har 283 ansökningar kommit in rörande laddningsstationer. Man har beviljat dessa ansökningar sammanlagt 130 miljoner, som delats ut. Vilket kommer resultera i att 5000 nya laddpunkter runt om i landet kommer att finnas redan 2018.

Sen måste det bli lättare att ladda på hemmaplan, om man bor i bostadsrätt eller hyresfastighet. För ett hushåll som tidigare hade en bensinkostnad på 1000 kronor i månaden, blir skillnaden enorm med elbil. Elpriset för samma körning är ca 300 kronor.