Nu kan du söka vuxenutbildningar

Bloggare

Idag öppnar man för att kunna ta emot ansökningar till gymnasiala yrkesutbildningar i Eskilstuna. Vuxenutbildningen i Eskilstuna anordnar detta tillsammans med externa utbildningsanordnare, då många branscher skriker efter arbetskraft. Man vet sedan tidigare att 70 procent av personerna som går en sådan utbildning, senare får jobb inom branschen efter den avslutad utbildning.

I Eskilstuna kan man söka utbildningar som: Barnskötare, elevassistent, CNC-operatör, bussförare, lastbilsförare, VVS-montör, kock och undersköterska. Även inom lärlingsutbildningen för byggbranschen finns det inriktningar att söka, så som: betong, golvläggare, murare, plattsättare och snickare.

Man gör dessa sökningar via webben och ibland kan det vara svårt att veta hur man skall gå till väga. Därför finns det möjlighet att boka tid och få hjälp med sin ansökan. Detta gör du på Komvux studie- och yrkesvägledare på Kungsgatan 13. Öppettiderna finner du på www.eskilstuna.se

Man har fram till den 28 december på sig att söka de olika utbildningarna.