3 sörmländska kommuner ska bli bättre på energi

Att bli bättre på energi är målet för 3 kommuner i Sörmland när de får ta del av närmare 70 miljoner kronor. De aktuella kommunerna är Katrineholm, Flen, Vingåker vilka som geografisk är KFV-kommunerna. Miljonerna kommer från Energimyndigheten som startat ett projekt med energi- och klimatcoacher. Syftet med projektet är att coacherna ska hjälpa kommunerna att bli mer energieffektiva. Katrineholm får en coach och Flen och Vingåker blir samverkande med Katrineholm om den coachen. Med projektet vill man totalt i landet nå 2.000 företag med projektet.

Energi- och miljöcoacherna ska ge riktad rådgivning om energi till små- och medelstora företag. Kravet för att företaget ska kunna få denna rådgivning är att man måste ha en användning av energi som är under 300 megawatt-timmar. Totalt i landet så är det 134 kommuner som delar på de 70 miljoner kronorna. De indelas utifrån geografisk position i 42 olika projekt, och närliggande kommuner igår i samma projekt.