Juli/augusti 2018 går SM i friidrott av stapeln i Eskilstuna

SM i friidrottSM i friidrott arrangeras 2018 i ett samarbete mellan Eskilstuna kommun, Svenska Friidrottsförbundet och AFSM (Arrangörsföreningen SM i friidrott). Eskilstuna är luttrade sedan tidigare då den stolta Fristaden 2015 genomförde världens och Europas mest hållbara friidrottsevenemang med junior-EM.

Med facit i hand så kan man därifrån stoltsera med publikrekord och många deltagare med fina tävlingsresultat på plats. Men nu ska det alltså riggas för nästa utmaning som blir SM i friidrott 2018 i dagarna 3. Tävlingarna består av en mixad stafett och 36 individuella grenar.

Kommunen har avsatt 1,5 miljoner kronor för SM-projektet som man räknar hem i effekter av turister och PR för kommunen. Värdena därvidlag uppskattas försiktigt att bli 2,6 miljoner kronor. Som evenemangs- och idrottsstad stärks Eskilstuna i och med öppnandet av den nya arenan samtidigt som Ekängens arena fortsätter att vara plats för nationella och internationella friidrottstävlingar.