Tre klasser från Eskilstuna är uttagna till Vi i femman

vi-i-femma

I Sörmland deltog hela 121 olika klasser och nu är det klart vilka åtta som går vidare till kvartsfinal. Tre av klasserna kommer från Eskilstuna, Årbyskolans 5A, Slagstaskolans 5A och Hällby skolans 5A. Men även klass 5 blåvalar från Gripsholmsskolan i Mariefred, 5D i Dansutskolan från Gnesta, Vitalisskolans 5C i Trosa och Nyköpings Dammlätskolan klass 5 och Rosenkällaskolan klass 5, har gått vidare från Sörmland.

Det är 54:e säsongen av Vi i femman som går av stapeln i år. Kvartsfinalerna kommer att avgöras den 17 januari 2017. Så av dessa 8 klasser kommer 2 gå vidare till finalen. Vinnaren kommer sedan gå till en riksfinal i TV. Där möter 25 klasser varandra för att kunna utse vinnaren i hela Vi i femman.

Vi håller tummarna för klasserna i Eskilstuna, som gör ett enormt arbete. Det är fantastiskt att hela 3 klasser från Eskilstuna har gått vidare. Vilka duktiga elever vi har i vår stad.