Sport på hal is på frammarsch i Sörmland

En sport som är på frammarsch under de senaste åren i Sörmland är konståkning. I antalet utövare är den faktiskt den sport som ökat allra mest. Under ledning av den engagerade tränaren Alan Spiegl så kan Eskilstuna IK med tillförsikt se framtiden an. Även i Nyköping och Katrineholm så ökar intresset för konståkning.

En begränsade faktor för att kunna bedriva verksamheten är tiden för den som har is. Det kan behövas mycket tid på isen för en konståkare som vill satsa på sporten. För fortsättningsgruppen i Eskilstuna under ledning av Alan så kan det bli ända upp till tolv träningspass per vecka.

Enligt en undersökning som gjordes av Sveriges Radio 2014 som jämförde om hur sporter växt det senaste decenniet, så blev det en sjunde plats för konståkningen. Det visade sig att den hade ökat från 488 till 652 deltagartillfällen, vilket är en ökning med 34 procent. Framgång blev det även i söndags på Malmö Arena i SM i konståkning.

När seniorklasserna var avgjorda så kunde konstateras en silvermedalj för Eskilstunaåkaren Ondrej Spiegl. Guldmedaljen knep Alexander Majorov.