Redan nu kan du börja söka sommarjobb

Många arbetsgivare i Sörmland la ut sommarjobben redan dagarna innan jul. Så vill man ha ett jobb i sommar bör man söka i god tid. Förra året var arbetsgivare också tidigt ute. Man vet att det är ont om bra personal till sommaren och hoppas det hjälper att vara ute i god tid. Förra året låg hela 750 sommarjobb ute redan i december, årets siffror kommer vara betydligt högre.

Man söker framför allt inom vård- och omsorg. I somras hade man svårt att få ihop tillräckligt med sommarvikarier, man hoppas man har bättre lycka denna gång. Att man konkurrerar om personalen är oundvikligt. Även SSAB är tidigt ute och är i stort behov av processoperatörer i sommar.

Är man dessutom ute i god tid så har man chansen att få timmar redan innan sommaren på många av företagen.