Annonser fördubblas efter jul

Det är inte alls ovanligt att man får julklappar man inte önskat sig. Ibland är det bra och ibland är det dåligt. Många som inte tycker om sina julklappar annonserar ut dessa efter jul, vissa gör det redan på julaftonskvällen. Därför märker man en dubblering av annonser på sälj sidor i den datoriserade världen. Under mellandagarna är det inte bara butikerna som ökar sin försäljning, utan även på nätet.

Det man finner mest är kläder, både dam och herr samt teknik så som telefoner. Ser man till förra årets siffror, så hamnade försäljningen enbart på Blocket på 100 miljoner kronor. Det är alltså väldigt vanligt med oönskade julklappar. Hela 66 procent menade i en studie att de hade fått julklappar de ej har användning för. Medan 84 procent har någon gång fått en oönskad julklapp.