Eskilstunas betyg förbättrades förra året för tredje året i rad

SkolavslutningDet genomsnittliga betygspoängen i hela landet för 2016 låg på 14,1. Eskilstuna låg på 13,8 år 2015 och ökade till hela 14,0 förra året. Denna trend är glädjande för likväl gymnasieskolorna som kommunen. Tittar man närmare på siffrorna ser man även att de estetiska programmen i Eskilstuna faktiskt har det högsta värdet, det ligger nämligen på 15,7 poäng. Till skillnad från hela landets 14,6.

Inte nog med detta, Eskilstuna har också ett högre snitt än landets när det handlar om elever som slutförde ett högskoleförberedande program. Här ligger landet på 90,8 och Eskilstuna på hela 92,0.

Kullen med elever som tog studenten juni 2016, var den minsta kullen på flera år, endast 921 elever gick ut. Denna siffra kommer öka varje år framöver i och med den demografiska utvecklingen. Men vi hoppas Eskilstunas siffror fortsätter klättra lite till även i år.