Nu är vintern här

Vinter

Först var det en klass 1 varning utfärdad och det pratades om att vi skulle få 5-10 centimeter snö. Men när snövädret närmade sig gick SMHI ut med en klass 2 varning. Snöröjarna har stått beredda och redo att möta snön och halkan. Man räknar nu att kylan skall ta ett ordentligt tag om Sverige de närmaste dagarna. Redan nu visar temperaturen uppemot minus 28 i norra Lappland.

Man vill uppmana alla att undvika bilen i största mån man kan. Måste man av någon anledning ge sig ut på vägarna så bör man göra det i dagsljus. Även avstånden är viktiga att hålla samt att inte vara stressad. Ta det lugnt och var uppmärksam i trafiken och dämpa farten.

Snö

I Eskilstuna har man hunnit skotta de större vägarna och har nu börjat skotta gång och cykelbanor. Mängden snö är på många håll välkommet. Bussarna i centrum kämpar på och gör ett extremt bra jobb med att passa tiderna. Men det är också halt på sina håll vilket gör att man får ta sig fram försiktigt.

Tågen har förseningar och värre blev det när ett omfattande signalfel uppkom emellan Gnesta och Flen. Man har reparatörer på plats men har ännu inte funnit orsaken till problemet och kan därför inte säga när det skall fungera som vanligt igen.

Några flygplan kunde igår inte landa på Skavsta utan fick istället bege sig till Arlanda för att landa där. Skavsta låg mitt i ovädret igår kväll och man får räkna med förseningar i viss mån från Skavsta idag, men idag skall det inte vara några svårigheter att landa. Destination Gotland har ställt in samtliga turer med färjorna till och från Gotland då man räknar med vindhastigheter uppemot 24 meter i sekunden.