De Allsvenska kraven kan sätta stopp för premiären på Tunavallen

fotboll eld

Nu när Tunavallen skall bli AFC:s hemmaplan så finns det vissa krav Allsvenskan ställer. Bland annat så måste man ha kameraövervakning vid matcherna på Tunavallen. Men detta finns i nuläget inte och för att få sätta upp kameror måste man ansöka om tillstånd. Tillståndet söker man hos länsstyrelsen som i sin tur har en handläggningstid på cirka tre månader.

När man skickar in en ansökan måste man ha ritningar för de upptagningsområden som kamerorna kommer att ha. Men man måste också uppge syftet med kameraövervakningen. Tunavallen har dessutom bostadshus i varje hörn av planen, vilket försvårar det hela. Här måste man vara noga med integritetsintresset så att de boende inte blir påverkade av kamerorna. Man måste också prata med de boende och informera dem om kamerorna och dess syfte.

Självklart vill man ha kamerorna på plats till premiären den 8 april, men det ser tufft ut då ansökningarna ännu inte nått länsstyrelsen. Det handlar om säkerheten för de som kommer för att se matcherna och är inget man vill tumma på. Så huruvida mötet mot Örebro SK kommer att ske på Tunavallen eller inte är alltså oklart.