Flen kvalitetssäkrar sitt vatten från Katrineholm

VattenFlen kvalitetssäkrar sin distribution av vatten med vatten från Katrineholm. Byggstarten för den 1,8 mil långa vattenledningen över kommungränserna var igår. Kommunnotan i Flen för vattenbyggprojektet som väntas vara klart till hösten 2018 blir 124 miljoner kronor. Det är en väldigt stor investering, men för de som bor i Flen blir vattnet fortfarande väldigt billigt och ett vatten med hög kvalitet kan erbjudas.

Katrineholm kan med sitt vatten, som i tävling placerat sig som ett av landets bästa, borga för leveranser till Flen av ett bra vatten med hög kvalité och smak. Samtidigt med  vattenledningsbygget så genomför Flens kommun andra olika investeringar på VA-området. Sammantaget kommer det att innebära ökade kostnader för kunderna. Var den nya kostnaden för vatten landar, som idag är mellan 5-6 öre per liter, går nu inte att utröna.