Härligt initiativ av barnen på D-skolan i Oxelösund

Många barn tittar på Lilla Aktuellt. För ett tag sedan tog man i programmet upp hur man kan motarbeta mobbing. Detta observerades av flera barn på skolan som dagen efter kom in med teckningar till rektorn. Tekningarna visade hur det skulle kunna se ut med en förbudsskylt mot mobbing. Självklart tog rektorn på skolan till sig detta och tyckte det var en bra idé.

Att barnen själva tar initiativ till att påverka skolans miljö på ett positivt sätt är något man skall måna om. Det är barnens arbetsmiljö och man ser det positivt att de vill påverka. Förbudsskyltarna sitter uppe på flera ställen och har gett effekt.

För något år sedan var det även elever på Lillboskolan som kom på idén med en ritad sol på skolgården, ”kompissol”. Den som kände sig ensam på rasten kunde ställa sig i solen och andra elever kunde då observera att personen ville umgås. Detta var det flera skolor som tog till sig och utförde, vilket även gav fina resultat. Förhoppningsvis sprids även denna förbudsskylt mot mobbing till fler skolor i landet.