Magproblem gör mig arg!

arg manVarför är det så många som börjat ha problem med sina magar nuförtiden. Tillhör du dom som kämpar med att klara jobbet, vardagslivet och relationer utifrån hur din mage mår? Finns det hjälp att få och vad tror man är orsakerna till alla dessa magproblem? Man kan känna sig arg och styrd av sin mage.

Många lever dagligen med dessa besvär, man har gjort tester, gått till läkaren och man har provat på alla möjliga kurer för att underlätta livet, och så upplever man att man inte blir av med sina besvär. Vad gör man då? Ska det vara såhär?

Testa dig själv

För att inte tappa modet så kan det vara bra att veta att man inte är ensam om detta. Det finns t.ex. information på nätet om de vanligaste besvären och hur man kan testa sig själv. I slutet på artikeln kan du gå in på några bra länkar för att läsa om olika magsymtom, samt hur du kan testa ändra på kosten eller livsstilen.

Reflektion

Ge inte upp och glöm inte att vila, och när magen mår bra uppskatta dom stunderna samt gå ut bland folk då, eller gör sådant som du annars upplever att du inte annars kan göra. Många lider av samma problem och även om det inte är en lösning eller stor tröst i sig, så kan det vara skönt att veta, du är inte ensam! Var inte för hård mot dig själv heller eller magen, det är okej att bli arg och ledsen men låt det inte ta över hela livet.

Livet kan vara mer än magen, även om den är i centrum av kroppen! Att berätta för sina närmsta om detta problem kan även skapa en mer avslappnad attityd och förståelse. Vi lever i ett stressat samhälle och magsjukdom är ett av världens största sjukdomar. Det är synd att det inte pratas mer öppet om detta precis som med många andra sjukdomar. Som tur så har det forskats mer och mer och till slut har norska forskare konstaterat att t.ex. IBS är en sjukdom, det är inget inbillat eller påhittat hos människor.

Mer om IBS kommer vi ta upp i nästa artikel, följ med oss då!
Bra länkar om symtom, tips och råd:

http://magkliniken.se/magbesvar-2/
http://www.1177.se/Sormland/Sok/?q=mage