Det vänder för flygen på Skavsta

flygplan

Det har länge varit en nedgång på antalet passagerare på Skavsta. Men nu ser man en tydlig uppgång i antalet som glädjer många. Hela två miljoner besökare hade man under 2016, vilket innebär en ökning på 12 procent om man jämför med 2015. Man tror att förändringen har med de olika flygbolagen att göra.

Wizz Air har ökat under förra året och Ryanair ökade med hela 8-9 procent. Dessutom har Ryanair ökat sina flygningar från Skavsta. Tidigare minskade dessa då dom drog ner på flera av sina flyglinjer. Men än har man en bit kvar innan man når sitt toppresultat fån 2011. Då hade man nämligen två och en halv miljon besökare.

Man har även fått ett bidrag från EU-kommissionen och det skall gå till att uppgradera instrumentlandnings-systemet. Detta innebär att man kommer bli en pålitligare flygplats oavsett vädret. Tidigare har flygplatsen varit den tredje största i landet och man tror att man snart kommer vara där igen. Man jobbar intensivt med att få in fler flygbolag så att man får ett bredare klientunderlag. Men man behöver även tågförbindelser.