Daniel och Ludwig har möjligheten att visa upp sig i OS 2020

karate

I slutet av förra månaden hade Svenska Karateförbundet ett uttagningsläger. Hela 24 utövare deltog och endast 10 av dem gick vidare till OS-truppen. Bland dessa tio personer finner vi två Eskilstunakillar, nämligen Daniel Barkelind 18 år och Ludwig Ingemansson 19 år. Båda kommer från Eskilstuna Karateklubb där man självklart är stolta över grabbarna.

Båda utför grenen fighting och har kämpat mycket med teknik. Dom har viljan och är vältränade, vilket dom behöver inför deras nu individuellt anpassade träningsprogram som kommer pågå i tre månader. Efter denna träningsperiod kommer ytterligare en uttagning. Klubben tror grabbarna har stora chanser och behöver dom inte banta eller gå upp i vikt för att platsa i en viss viktgrupp så kommer det gå bra. Man tror dessutom att Daniel och Ludwig hör till de bästa i Sverige.