Sjukhus i Sörmland rankas högt i Swedehearts kvalitetsindex

Bild: Wikipedia

Swedehearts kvalitetsindex som speglar hela vårdkedjan vid hjärtinfarkt rankar sörmländska sjukhus högt i sin senaste mätning. Passande nog så publicerades mätningen på Alla hjärtans dag. Kullbergska sjukhuset i Katrineholm delade en hedrande 2:a plats med Danderyds sjukhus och Södersjukhuset i Stockholm. 1:a platsen delades av sjukhusen i Västerås och Kungälv.

Bland de 10 sjukhus som delar på 3:e platsen så finns Nyköpings lasarett. Mälarsjukhuset i Eskilstuna placerar sig på en delad 5:e plats. Det register som Swedehearts kvalitetsindex baserar sig på omfattar:

  • Den akuta vården vid hjärtinfarkt
  • Den sekundära preventionen efter hjärtinfarkt
  • Planerade kateterburna ingrepp på kranskärl
  • Öppen hjärtkirurgi inkluderat hjärttransplantationer
  • Klaffbyten

Registrets syfte är att stödja den strävan som finns hos svenska sjukhus mot bevisbara jämlika behandlingar och deras feedback.