Eskilstuna i ”v”årlig kampanj mot nedskräpning

Renhållning

För att visa att nedskräpning inte är okej, och för att göra sin närmiljö lite finare så genomför ”Håll Sverige Rent” en aktion varje år. Eskilstuna kommun deltar varje vår i den aktuella aktionen mot nedskräpning. Företag, föreningar, förskolor, skolor och privatpersoner gör en årlig städad insats för en renare miljö runt om i landet. Under våren förra året så deltog runt om i Eskilstuna kommun hela 9.325 miljöhjältar i aktionen.

Den 15.e februari öppnades möjligheten att kunna anmäla sig för att deltaga i ”Vi håller rent!”. För er som har för avsikt att deltaga så vill projektet ha er anmälan senast den 2:a april. Detta för att man ska vara säker på att få aktuellt städmaterial i tid. Kostnadsfritt i Håll Sverige Rent-materialet så ingår det sopsäckar, mindre skräppåsar och ett spel om skräp. De kommunala verksamheterna i Eskilstuna kommer att distribueras material via internposten under vecka 16.

Andra som deltager kan hämta sitt material från två olika platser mellan måndag 24:e april och fredag 5:e maj. De aktuella platserna är:

  • Eskilstuna Direkt, Alva Myrdals gata 5, Värjan. Öppet vardagar 08.00-17.00.
  • Eskilstuna Direkt, Östra Torget, Brogatan 13. Öppet vardagar 08.00-17.00

Läs mer information om ”v”årlig aktion ”Håll Eskilstuna Rent!” på nedan länk:

https://www.eskilstuna.se/bygga-bo-och-miljo/miljo-och-klimat/evenemang/hall-eskilstuna-rent.html