Upp och ner för Guif mot skånelagen

handboll

I måndags mötte Guif Malmö och det gick inte så bra. Man förlorade med 30-24. Med förlusten i minnet åkte man ner till Skåne igår för att möta ytterligare ett skånelag, nämligen IFK Ystad. Mot IFK Ystad gick det bättre och man vann med 31-25.

Helhets sammanfattning av matchen

Redan efter sju minuter ledde Guif mot hemma laget IFK Ystad med hela 2-5. Valpen (Guifs målvakt) fick ett skott rakt i ansiktet, men kommer in efter lite omhändertagande och räddar tre skott i ett och samma anfall. Sjutton minuter av matchen har gått och det står 6-11. Första perioden slutade 14-17 och Guif leder alltså med tre mål.

Andra halvlek startar inte lika bra, Ystad får in mål och kvitterar till 17-17. Men efter en timeout är Guif åter igen på banan och det dröjer inte länge fören herrarna återigen leder. Efter 50 minuters spelande står det 20-28 och då händer något, Daniel Ekman hamnar illa efter ett hoppskott och tas av från banan. Matchen slutade 25-31 och Guif åker hem med 2 poäng.

Karlskrona kommer på onsdag till Skjulstahallen för att möta Guif. Den gamla Guifspelaren Patrik ”Pava”Johanson som numera spelar i Karlskrona, kommer möta sina gamla lagmedlemmar. Hur det går får vi snällt vänta och se.