Hela 87,7 kg per person enligt Jordbruksverket

djur

Jordbruksverket kan konstatera att vi i Sverige åt hela 87,7 kg kött per person förra året. Vilket innebär en ökning med ett halvt kilo jämfört med året innan (2015). Man har tagit siffrorna från slaktvikten, vilket innebär att även ben är medräknat i vikten. Så den egentliga kött-siffran är egentligen hälften av 87,7 kg.

Dock har intresset för vegetarisk mat vuxit, men befolkningen har också ökat. Fler fryser in kött och samlar på sig mer mat för att ha en längre tid. Samtidigt som fler väljer att B.A.R.F.A sina hundar och katter. Att B.A.R.F.A betyder att man ger djuret färsk föda i form av rått kött och ben, men även vissa grönsaker förekommer.

Tittar man noga på Jordbruksverkets siffror ser man även en förändring på vilken typ av kött man äter. Griskött har minskat och fågelköttet har ökat markant. Även en ökning av äggförsäljningen har ökat och där hamnar siffrorna på 10 procents ökning. Fågelkött och ägg ligger nu på en rekordnivå som man aldrig tidigare sett.

höna