Eskilstuna stadsmission tar rygg på fungerande modell i Stockholm

Med modell från Stockholm vill Eskilstuna stadsmission kunna förmedla enklare jobb via en jobbpool. Detta till bland annat hemlösa, EU-migranter och andra utsatta i vår kommun. Det är ett resultat av att många av de utsatta människorna de facto istället vill jobba och tjäna sitt uppehälle. Flera stadsmissioner runt om i landet planerar även de för att sjösätta detta jobbprojekt som visar sig fungera bra i Stockholm.

Modellen från huvudstaden ger utsatta målgrupper ett jobb på morgonen, och pengar på fickan på eftermiddagen. Aktuella arbeten kan t.ex. bestå av trädgårdsskötsel och städning. En utmaning, enligt Eskilstuna stadsmission, kan bli de språkliga hinder som uppdagas i jobbprojektet från t.ex. EU-migranter.

Våren och sommaren kommer att gå åt för att planera och rigga den organisation som, till någon gång under hösten, ska kunna sjösätta det aktuella jobbprojektet i Eskilstuna kommun.