Fler och fler vårtecken dyker upp omkring oss

snödroppe
Foto: Roukan Hori

Med glädje går många och letar efter vårtecken. Med glädje ser man fram emot helgen som lovar sol och tvåsiffriga plus grader. Kanske tar man sig en vårpromenad och finner ett vårtecken som man vill dela med sig av. Om du gör det så får du jätte gärna skicka en bild på ditt fynd till oss på etunanytt.se. Tala också om vart bilden är tagen och vem du är.

Tyvärr finns det även dom som lider av våren.

Allergi är ett stort problem för många och man misstänker att det kommer säga ”poff” i år. Hasseln har redan blommat under flera veckor men tack vare solen och temperaturerna så kommer detta att explodera. Alen är i startgroparna och kommer med rasande fart. Pollen mängden kommer att ta fart ordentligt de närmaste veckorna och det gäller att man är beredd med medicin.

Sångsvanarna sätter nytt rekord i år

I fredags räknade man antalet sångsvanar som befann sig vid sjön Tysslingen utanför Örebro. Det visade sig att man slagit rekord i år igen. Hela 5.403 sångsvanar infann sig vid sjön och det är den högsta siffran sedan 1997. Sammanlagt brukar 8.000 sångsvanar rasta just vid Tysslingen under ett par veckor varje vår. Men att denna stora mängd skulle vara på samma plats och dag är fantastiskt.