Ny marknad öppnar sig för svensk ekologisk ost

Ost

Almnäs Bruk, vid Vättern söder om Hjo, är idag ett av Sveriges största ekologiska jordbruk och en av Sveriges största producenter av KRAV-godkänd mjölk. Men man är även duktig producent av ekologiska ostar. En av världens största marknader, Kina, har nu godkänt export till landet av svenska ekologiska ostar. Förutom nu Almnäs Bruks ekologiska ostar till Kina, så exporterar företaget ostarna redan till Macao och Hongkong.

Kina har även godkänt import av en rad mejeriprodukter från de svenska företagen Ceres i Bjuv och Fipros i Kågeröd. Aldrig tidigare har ekologiska livsmedel från Sverige godkänts av Kina. Den svenska landsbygdsministern uttryckte glädje över godkännandet av ost-exporten till Kina. Han påtalade vidare att det här är en viktig del av regeringens livsmedelsstrategi för att förmå öka den svenska exporten av jordbruks- och livsmedelsprodukter.

Läs mer om Almnäs Bruks ostar på nedan länk:

http://www.almnas.com/sv/ost