Skaffa ditt nästa jobb med hjälp av sociala medier

De flesta söker nog jobb på det traditionella viset, dvs skickar CV och personligt brev med e-post, och antingen till slut får ett "Tack för visat intresse..." eller inte någon respons alls. Ge dock inte upp, prova de sociala medierna också. Där kan du skapa nätverk och kontakter med andra till hjälp i ditt jobbsökande. Där finns också möjligheten att visa upp vad du kan och vad du har gjort - kom ihåg, arbetsgivarna söker själva efter lämpliga kandidater via dessa kanaler.

 

linkedin

Linkedin – ett kvalificerat jobbverktyg

Linkedin använder nischade grupper. Leta upp relevanta grupper som passar just dig och få tips på jobb, kanske nya kontakter och en chans att utveckla din kompetens. Delta gärna i diskussioner, kommentera och gilla. Det skapar ett igenkännande hos de övriga som kan leda till framtida erbjudanden eller tips om lediga jobb.

twitter

Twitter – följ intressanta personer och hitta jobben

Via Twitter finns möjlighet att följa företag och nyckelpersoner. Har du tidigare jobbat inom en speciell bransch?, sök då efter personer du känner till just inom din bransch. Här finns stora möjligheter att börja kommunicera, men också en chans att hänga med på vad som händer inom området. Sök också efter intressanta företag du gärna skulle vilja jobba hos.

facebook

Facebook – dina vänner kan hjälpa dig

Har du ett Facebookkonto har du förmodligen också en massa vänner som känner dig som person. Tala om för dem att du letar med ljus och lykta efter ett jobb, det kanske t.o.m är någon av dem som hittar ditt nästa jobb. Håll din status uppdaterad så de inte får för sig att det har ordnat sig. En del tycker det är pinsamt att gå ut med att de är arbetslösa, tänk istället att det är många andra som också har varit i samma sits som du själv.

blogg

Bloggen – en chans att utveckla din expertis

Om du har en blogg har du chansen att visa vad du kan mer ingående. Skriv om det som rör din bransch och fokusera gärna på ämnen som du har god kunskap om. Det ger en bild av dig som en person som vet vad hon/han pratar om, en expert. Undvik dock ämnen där din kunskap kanske inte är den bästa för att inte riskera att uppfattas som okunnig.

Lycka till med ditt jobbsökande!