Gatusopbilarnas framfart är ett säkert vårtecken

Ett säkert vårteckenKlockorna är framflyttade en timme till sommartid och kvällarna blir allt ljusare. Påskliljor, tussilago och blåsippor tittar försiktigt fram lite här och där. Morgnarna är fortfarande lite kyliga, vinterjackan känns fortfarande rätt då, men kan istället kännas helt fel på eftermiddagen om solen tittar fram och temperaturen stiger. Det är helt enkelt vår i luften! Ett säkert vårtecken om något är när gatusopbilarna sopar våra gator rena från vinterns grus och löv.

De nästkommande veckorna ska nära 1.000 ton grus sopas upp i Eskilstuna av kommunens gatuavdelning. Bilarna börjar sitt arbete i de centrala delarna och arbetar sig vidare utåt till bostadsområdena utanför stadskärnan. Gruset som sopas upp transporteras sedan till återvinningscentralen Lilla Nyby där det blir fyllnadsmaterial över soporna.

Kommunen uppmanar alla att ha koll på när sopning ska ske på just din gata för att inte stå i vägen med sin bil när gatusopbilarna kommer. Ett tips för de som bor i villakvarter är att sopa ned gruset från uppfarter och trottoarer ned på gatan strax innan sopningen skall ske. Det dammar och väsnas en del när bilarna far fram, men ack så fint det blir.