Sörmlands Sparbank redovisar storförlust

Sörmlands Sparbank2016 blev ett tufft år för Sörmlands Sparbank, efter skatt redovisas ett minusresultat på 57 miljoner kronor. Detta trots att volymen på affärerna samt kunderna i banken ökat. Den stora förlusten tillskrivs kostnader för interna utredningar och rättsliga processer kring brottsanklagelserna mot den tidigare vd:n Joacim Lindgren.

Anklagelserna mot honom består i att han ska ha köpt hotellnätter och lyxvaror för stora belopp på spararnas bekostnad. Kvitton för utlägg på över en miljon kronor saknas. Lindgren, som var vd för banken i 18 år förnekar brott. Det var en anställd inom banken som slog larm om de oegentligheter som den tidigare vd:n nu anklagas för. Sörmlands Sparbank polisanmälde då Lindgren, och en förundersökning gällande trolöshet mot huvudman pågår.

Birgitta Johansson-Hedberg, ny styrelseordförande sedan december 2016 menar att förra året inte var ett vanligt år och att resultatet är en följd av alla negativa händelser som varit. Sörmlands Sparbank har verksamhet i kommunerna Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund, Flen och Vingåker.