Imorgon marscherar folken för klimatet

Jorden

Imorgon lördag avgår ett antal ”Peoples Climate March” runt om i världen, så ock i Sverige. Det aktuella datumet 29:e april är valt utifrån att Trump-administrationen då fullgjort sina första hundra dagar vid makten, och som redan hunnit bryta upp många avtal som har med klimatet att göra. Agendan för dagen lyfter fram:

  • Kraftfulla klimatåtgärder
  • Freden som den enda möjliga vägen framåt
  • Kraven om mänskliga rättigheter, och rättvisa för urfolken
  • Kraven för världens flyktingar, och för framtida generationer.

I Sverige avgår marscher i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borås. I huvudstaden utgår själva marschen från Norra Latin kl. 16.00 och fortsätter mot Norrmalmstorg. Men redan från 14.30 så kommer det att finnas aktiviteter vid Norra Latin. Tal och scenframträdanden med en rad kända artister kommer att avlösa varandra. Bland andra så ses och hörs Malena Ernman, Sofia Jannok och Magnus Carlson från Weeping Willows.

Isbjörn

Kulturen är oumbärlig i arbetet med att få människor till ett mer hållbart tänkande, och framförallt att få dem gå från ord till handling. Därför är alla artister och konstnärer med för att påverka och väcka engagemang på sätt som bara de kan. ”Peoples Climate March” är ett högst lämpligt tillfälle för världen att sätta en hoppfull agenda för fortsättningen.

Källa: supermiljobloggen.se

Läs mer om ”Peoples Climate March” och eventen i alla svenska städer på länken nedan.

http://supermiljobloggen.se/nyheter/2017/04/peoples-climate-march-hang-pa-du-med