Eskilstuna United drog längsta strået

Bild från ett tidigare möte mot Rosengård
Foto: Hangsna

Eskilstuna United drog längsta strået i gårdagens drabbning mot FC Rosengård på ett soldränkt Tunavallen inför 2 876 åskådare.

Efter schabbel med bollen av Rosengårds mittbackar kunde Uniteds Mimmi Larsson redan efter en minut slå in bollen i den bortre burgaveln. Motståndarna vaknade då till och visade sin styrka och farlighet när hemmalaget tappade fokus. Dock fick de se ännu en boll rulla in via sin egen målvakt efter en hörna av Fiona Brown strax före halvtid, 2-0 till United.

I andra halvlek var Fiona åter inblandad i målkalaset när hon lobbade bollen över bortalagets målvakt Zecira Musovic som inte alls stod rätt placerad. Matchklockan stod på 55 minuter och United ledde nu med 3-0. Att fotboll är en av de sporter där man aldrig kan ta något för givet visade sig redan halvminuten senare när Rosengårds Anja Mittag gjorde 3-1.

Matchen tände till och i den 88:e minuten dundrade inhoppade Lotta Schelin in 3-2. De sista minuterna blev nervösa, men United lyckades hålla undan och knep därmed tre värdefulla poäng i tabellen. Eskilstuna United ligger nu på tredje plats efter ledande Linköping och Göteborg på andra med lika många poäng som United.