Dags för den 5:e upplagan av Lidingöloppet MTB

Lidingöloppet MTB
Foto: Peter Holgersson AB

Den 5:e upplagan av Lidingöloppet MTB startar på lördag den 6 maj. Rekord i antalet deltagare och fint väder väntas.

Huvudklassen på 63 km, med start och mål på Lidingövallen startar kl. 12,00 och har drygt 1500 deltagande cyklister. Utöver huvudloppet finns det ett motionslopp på 23 km med tävlingsklasser för ungdomar samt Lilla Lidingöloppet MTB för barn mellan 6-11 år. Under helgen kommer det finnas aktiviteter för hela familjen, med bland annat cykelbutik, servering och knattelopp för de allra minsta. Knatteloppet sköts av Team Rynkeby Täby och där pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

– Vi ser fram emot en fantastisk dag med många glada cyklister och starka prestationer. Det känns kul att det är fler och fler som hittar till Lidingö för att cykla, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare Lidingöloppet.

I den långa distansen finns det en mängd duktiga cyklister med meriter från OS, VM, EM och stora etapplopp som Cape Epic. Bland profilerna som cyklar syns bl.a. Christian Grahn (trummis i The Hives) och Johnnie Krigström (TV-hantverkare i program som Sofias Änglar  och Roomservice).

– Det är väldigt inspirerande att se alla duktiga elitåkare på plats på Lidingö. Att så många väljer att komma till loppet är ett gott betyg för oss som arrangörer. Vi vill hela tiden utveckla arrangemanget för både elit och motionärer. Det kommer bli en spännande dag där många slåss om segern i både dam- och herrklassen, säger Niklas Andersson Elitansvarig Lidingöloppet MTB.

Läs mer på Lidingöloppet MTB