En nationell plattform för smarta och hållbara städer är invigd

Soluppgång

En nationell export- och investeringsplattform för smarta och hållbara städer invigdes den 8:e maj i Stockholm. ”Smart City Sweden” är plattformen som såg dagens ljus på Hammarby Kaj 18. I satsningen är det Hammarby sjöstad som är skyltfönstret och mötesplatsen där hela Sveriges klimat- och miljöteknikföretag ska visas upp.

Med stöd från regeringen och Energimyndigheten har IVL Svenska Miljöinstitutet fått uppdraget att driva ”Smart City Sweden”. Satsningen ska stärka marknadsföringen av produkter, tjänster och systemlösningar inom miljö- och energiteknik och övriga områden där Sverige är särskilt framstående. Det i sin tur ska leda till fler affärer på den internationella marknaden.

Sverige

Goda exempel på hållbar stadsutveckling från hela landet kommer att visas upp. Detta visas tillsammans med grupperingar av företag inom de olika aktuella miljöteknikområdena. Hammarby sjöstad, som en miljöprofilerad stadsdel i Stockholm, har i många år tagit emot besöksdelegationer med intresse för hållbar stadsutveckling.

Därför är det strategiskt riktigt att förlägga en visningslokal kombinerat med möteslokaler just i Hammarby sjöstad. Väl på plats ska besökarna kunna fördjupa sig i svenska systemlösningar på ett interaktivt och inspirerande sätt. Enligt Energimyndigheten så kommer ”Smart City Sweden” att bli en ”one-stop-shop” där svenska bolag och svenska tekniker blir tillgängliga för nya marknader och investeringar.

Källa: ivl.se