Eskilstuna Tourist Information öppnar på Fristadstorget

Eskilstuna Tourist Information
Fristadstorget – Foto: Göran Jonsson

Nu är det klart att Eskilstuna Tourist Center byter namn till Eskilstuna Tourist Information och flyttar till gamla Centrumbiografen (Centrum1) vid Fristadstorget. 8 juni blir det invigningskalas med tårta i de nya lokalerna.

Planerna på en flytt har funnits länge. Eskilstuna Tourist Center i Rothoffsvillan har öppet till och med 31 maj, därefter är det stängt några dagar och Eskilstuna Tourist Information på Fristadstorget öppnar den 8 juni.

Kultur- och fritidsförvaltningen kommer att fortsätta driva sin verksamhet i Centrum1, med torgvärdar och evenemang på Fristadstorget året runt.

– Vi välkomnar att vi blir fler som tillsammans kan möta och ge rätt service till våra besökare och invånare som vill upptäcka Eskilstuna med omnejd. Det kommer också att innebära att öppettiderna på Centrum1 förstärks med lördagsöppet klockan 10-15 under juli och augusti, säger Ann Segelborg, koordinator Fristadstorget.

Eskilstuna Tourist Information kommer att hålla öppet i Centrum1 under högsäsong, tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningens personal, juni till och med augusti. Under lågsäsong kommer turistinformatörerna att vara tillgängliga via telefon och e-post och finnas på plats vid utvalda evenemang.

Att flytta Eskilstuna Tourist Information till Fristadstorget är ett led i att kunna möta besökare till Eskilstuna där de befinner sig. Fristadstorget är Eskilstunas vardagsrum och scen för både små och stora evenemang. Här finns också shopping, hotell och restauranger.

Ett annat sätt att möta turister på plats är genom InfoPoints. Det är en enklare, bemannad turistinformation, knuten till en auktoriserad Tourist Information. Idag finns ett tiotal InfoPoints i Eskilstuna kommun. Under lågsäsong, när Tourist Information har stängt, kommer Centrum1 att vara en InfoPoint. Centrum1 är öppet året runt alla vardagar 9-17, och andra tider när det är evenemang på Fristadstorget.

Invigning och tårtkalas 8 juni
Allmänheten och media bjuds in till tårtkalas för att inviga nya Eskilstuna Tourist Information. Det bjuds på underhållning och fika, så långt det räcker. Representanter för Destination Eskilstuna och Eskilstuna kommun finns på plats för intervjuer.

Tid: 8 juni, klockan 13-14
Plats: Centrum1, Fristadstorget