Nya bilbränder i Årby och Fröslunda

ÅrbyFör tredje natten i rad fick polis och räddningstjänst rycka ut till bostadsområdet Årby i Eskilstuna. Återigen var det en personbil som satts i brand vid Årbygatan. Vittnen ska ha sett tre personer vid bilen strax innan den började brinna, skriver Etunawebben. En dunk med brännbar vätska ska ha säkrats på platsen av polisen. Branden startade strax efter midnatt till måndag.

En dryg halvtimma innan, runt 23.30 på söndagskvällen brann det även i en bil på Björkhultsvägen i Fröslunda. Fordonet blev totalförstört trots en snabb insats av räddningstjänsten.

Lennart Vestergren vid polisen har i ett uttalande tidigare sagt att de som ligger bakom är yngre kriminella som också håller på med narkotika, stölder och inbrott. Polisen menar också att det finns de som vet vilka som ligger bakom, men ingen vill säga något eftersom de har en negativ inställning till polisen och andra myndigheter.