Seniordans på Fristadstorget med Smedbälgarna

seniordans på Fristadstorget
Smedbälgarna spelar under seniordansen på Fristadstorget.
På onsdag nästa vecka den 7 juni kan Eskilstunaborna svänga sina lurviga på torget. Idén till att arrangera seniordans på Fristadstorget i Eskilstuna väcktes av 90-årige Sven Philipson.

Sven tyckte att fler äldre borde komma ut och träffas i stället för att sitta ensamma hemma. Inspiration hämtade han från Tyresö kommun som tidigare arrangerat sammankomster för äldre med musik, kaffe och dans.

Tack vare Sven Philipson kan allmänheten nu dansa på torget till dragspelsklubben Smedbälgarna. Eller prova på lavis, en blandning mellan dansbanedans och gympa. Dessutom blir det frågesport och schack samt kaffeservering.

Tid: Onsdag 7 juni 10.00-12.00
Plats: Fristadstorget

Program:
10.00-10.30 Dans
10.30-10.45 Quiz/frågesport
10.50-11.10 Dans
11.10-11.25 Lavis
11.30-12.00 Dans

Arrangörer är kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen.

Bakgrund
Sven Philipsons medborgarförslag gick till vård- och omsorgsförvaltningen. Det innehöll förslaget om dans på torget, men också en del andra förslag. Samtidigt läste kultur- och fritidsförvaltningens koordinator för Fristadstorget en tidningsintervju med Sven och tog kontakt med honom för att gemensamt planera ett evenemang på torget.