Brand på Lilla Nyby i Eskilstuna

Lilla Nyby i EskilstunaDet brinner i flis- och avfallshögen för hushållssopor på Lilla Nyby i Eskilstuna. Personal larmade till räddningstjänsten 09.52 på torsdagsförmiddagen. Räddningstjänsten är på plats och arbetar med att släcka elden.

– Branden är ännu inte under kontroll. Det finns risk att elden sprider sig, och det brinner även i skogen. säger Vesa Hiltula, återvinningschef på Eskilstuna Energi och Miljö. Man prioriterar att hindra spridning av elden i skogen.

– Vi vet ännu inte hur det startade och just nu finns brandmän från Eskilstuna och närliggande städer på plats, samt flera ur vår egen personal som jobbar med att hjälpa till att förhindra spridningen av elden. Vindriktningen är i nuläget bort från centrum och det är ingen farlig rök enligt räddningstjänsten. Därför går vi inte ut med allmän varning till de boende.

På grund av branden är Lilla Nyby stängt.

– Bedömningen är att vi även kommer att hålla stängt i morgon och vi hänvisar till Retuna som är öppet, säger Vesa Hiltula.