Tårta till Eskilstunas invånare på jämställdhetsdagen

tårta till Eskilstunas invånare

På jämställdhetsdagen nu på lördag 26 augusti bjuder kommunen på tårta till Eskilstunas invånare för att uppmärksamma vinsten av Svenska Jämställdhetspriset. Under dagen arrangeras också flera andra jämställdhetsaktiviteter.

Med start klockan 12.00 på Fristadstorget uppmärksammar Eskilstuna kommun jämställdhetsdagen för tredje året i rad. I år är firandet extra festligt, med anledning av kommunens vinst av Svenska Jämställdhetspriset i februari i år.

– Eskilstuna kommun vet att ökad jämställdhet är en del av lösningen på kommunens utmaningar. Det arbetet resulterade i vår vinst av Svenska Jämställdhetspriset. På jämställdhetsdagen firar vi allas del i arbetet, i morgon fortsätter vi att bygga bort ojämställdheten, säger Lisa Friberg, ordförande i jämställdhetsberedningen.

I samband med jämställdhetsdagen öppnar nomineringen till Eskilstuna kommuns jämställdhetspris 2017, som går att nominera till via eskilstuna.se/jamstalldhetspris eller via nomineringsblanketter i kommunens tält på torget under lördagen. Tjejjouren Meja, som vann priset förra året, kommer berätta om sitt arbete och vad priset betytt för dem. På torget kommer det att ligga ett 12 meter långt måttband med viktiga årtal i jämställdhetens historia.

Läs mer om jämställdhetsdagen i Eskilstuna kommuns evenemangsguide


Bakgrund:
I februari tilldelades Eskilstuna kommun Svenska Jämställdhetspriset 2017. Priset är en nationell utmärkelse för framstående jämställdhetsarbete och delades ut under Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet.

6 september 2017 arrangerar Eskilstuna kommun för första gången en nationell fördjupningskonferens om jämställdhet, Fokus jämställdhet. Syftet med konferensen är att sprida goda exempel på jämställdhetsintegrering, fördjupa kunskaper och utveckla nya lösningar inom området jämställdhet, arbete och integration.
Läs mer om Fokus jämställdhet.