Ny utställning i samband med SilwerSteam-festivalen

SilwerSteam-festivalenUnder SilwerSteam-festivalen som drar igång 2 september öppnar den nya utställningen ”Vad trodde Då om Nu?” på Eskilstuna stadsmuseum.

Hur såg människor på framtiden förrförra seklet? Var de säkra på vad framtiden skulle föra med sig, och vad var 1800-talets science fiction? Tillsammans gör vi nedslag i historiens vägskäl och undersöker om tiden alltid följer en rät linje.

Med utgångspunkt i ett tillfälligt övergivet laboratorium låter vi fiktiva vetenskapsparet, professorerna Marie och Pierre Silwer, undersöka och försöka förutspå hur framtiden kommer te sig inom olika områden som transport, kommunikation och robotteknik.

På olika arbetsbord arbetar de med halvfärdiga prototyper. På manuskript och i miniatyrer studerar de historiska lösningar – och 1800-talets egna – för att sedan försöka ta reda på hur det kommer att se ut i framtiden (det vill säga nu). Inom varje område utmanas besökaren att reflektera över våra föreställningar om vad som komma skall.

Utställningen produceras och byggs av Anna & Nicklas Silwerulv, Silwerulv Historiska Event.

SilwerSteam-festivalen

2 september är det steampunk, sekelskiftes-science fiction och ångromantik som gäller på Eskilstuna stadsmuseum och Munktellmuseet. Det handlar om att visa upp sekelskiftet 1900, kanske inte som det var, men som det kunde ha varit. På både Faktoriholmarna och i Munktellstaden förflyttas du för en dag till en annan tid!

Dessutom Det gamla tryckeriet, Steampunk hantverksmarknad, Virtual Reality – tågresa i Kingdom of Clockwork, författarbesök, utställningar, tipspromenad, Förstlingen II, mekanisk verkstad, turer med ångslupen Gerda med mera.

Se fullständigt program om festivalen på eskilstuna.se

Observera att Eskilstuna stadsmuseum är stängt 1 och 3 september. Det enda som är öppet för allmänheten de två dagarna är utställningen Lilla stadsmuseet.