Eskilstunagymnasten Jonna Adlerteg tog guld i Ungern

Jonna Adlerteg
Jonna Adlerteg hade en minst sagt lyckad comeback. Arkivbild Wikimedia.
Eskilstuna GF:s gymnast Jonna Adlerteg är tillbaka på tävlingsscenen efter över ett års skadeuppehåll. Och det med besked, i helgen vann hon en världscuptävling i barr i Ungern.

– Jag är jätteglad. Jag har väntat så länge på att få tävla igen. Det är kul att se vad jag har potential till framöver. Det kändes verkligen som att det var dags att tävla igen, så det var extra skönt att vinna, säger Jonna Adlerteg till SVT Sport.

Adlerteg som ådrog sig en meniskskada och missade OS i Rio förra året har varit under rehabilitering i över ett år nu och sakta men säkert kämpat sig tillbaka. Nu har hon siktet inställt på VM i Montreal i oktober, men först väntar tävlingar i Paris.

För att inte belasta kroppen för mycket och bli skadad igen, tränar Jonna endast barr nu. Och det är det redskap som hon trivs bäst med, hennes målsättning är dock att kunna köra även de andra redskapen så småningom.