Davis Cup-laget uttaget – spelar för uppflyttning i Båstad

Davis Cup
Båstad Tennisstadion. Foto: Guillaume Baviere

I helgen som kommer (15-17 september) spelar Sverige för uppflyttning i Davis Cup på Tennisstadion i Båstad. Nu är det svenska laget mot Litauen nominerat: Elias Ymer, Mikael Ymer, Markus Eriksson och Johan Brunström.

I fjol tvingades DC-laget till nedflyttning efter fyra säsonger i Europa-/Afrikazonens grupp 1. Efter årets segrar mot Tunisien (3–2) och Turkiet (4–1) är det nu bäddat för tennisfest i Båstad då tennisherrarna har chans att klättra tillbaka direkt.

Bröderna Elias och Mikael Ymer, Markus Eriksson och Johan Brunström är laget som under ledning av kapten Johan Hedsberg ska försöka ta Sverige tillbaka till den näst högsta divisionen.

– Jag är glad att alla har tackat ja, och alla är laddade och tända inför uppgiften. Det är fyra spelare som har varit igång på grus under en längre period. Alla är friska och skadefria, vilket känns bra, säger Hedsberg.

– Davis Cup på Tennisstadion i Båstad är något speciellt. Det ska bli väldigt inspirerande att spela den här matchen för att ta oss upp en division. Vi har gjort bra ifrån oss så här långt i år, och spelat oss fram till den här möjligheten genom att slå två bra lag, säger DC-kaptenen.

Litauen står för motståndet i den direkt avgörande uppflyttningsmatchen. Bortalagets trupp hade i skrivande stund inte offentliggjorts, men publiceras senare på Davis Cups hemsida.

– Litauen har också vunnit två matcher för att ta sig hit, så det är ett bra lag. Jag tycker att det är en ganska öppen match. Det gäller för oss att hitta ett sätt att slå dem, säger Hedsberg.

Landskampen streamas live på Tennis.se. Fredagens och söndagens singelmatcher spelas med start 10.30 medan lördagens dubbel startar 13.00. Vinnaren avancerar till Europa-/Afrikazonens grupp 1 medan förloraren fortsatt spelar i grupp 2 nästa år.

Sveriges Davis Cup lag, ålder och ATP-ranking (singel/dubbel)

Elias Ymer, 21 (201/195)
Mikael Ymer, 18 (313/194)
Markus Eriksson, 27 (355/466)
Johan Brunström, 37 (-/147)

Källa: Svenska Tennisförbundet