Dags för Eskilstuna föreningsmässa 2017

föreningsmässa
Eskilstuna föreningsmässa 2017 hålls i Stiga Sports Arena.
Fredag och lördag, 22–23 september, ordnas årets föreningsmässa i Stiga Sports Arena. Föreningsmässan är en manifestation av Eskilstunas föreningsliv som syftar till att inspirera kommuninnevånarna till engagemang, aktivitet och delaktighet. Det blir en mötesplats mellan Eskilstunas innevånare och dess sjudande föreningsliv.

Just nu är 76 föreningar anmälda, berättar Daniel Eriksson, som är den från Sörmlandsidrottens sida som håller i arrangemanget. Det är något färre idrottsföreningar än förra året, men å andra sidan fler kulturföreningar. Mässan hålls i Stiga Sports Arenas B hall. Samtidigt pågår mässan Eskilstuna Inspirerar i A-hallen. Tanken är att besökarna ska kunna besöka bägge arrangemangen samtidigt, och bli inspirerade av allt fantastiskt som Eskilstuna kan erbjuda.

På mässgolvet kommer det att finnas en öppen scen där olika föreningar kan uppträda. Aleksandar Prodanovic från Studiefrämjandet i Sörmland håller i denna del och har redan många som ska uppträda där. En del föreningar kommer att visa upp sig utomhus, bl.a. Eskilstuna Ryttarförening. Utomhus i ett tält kommer det även att serveras olika internationella maträtter.

Gunnar Lingmerth från Arbetsförmedlingen berättar att AF kommer att vara där och berätta om projektet föreningsmatchning. De ska också informera om hur ideella föreningar nu kan få s.k. extratjänster som extra resurser i sin verksamhet. Detta var tidigare begränsat till kommuner, landsting och myndigheter, men öppnades i sommar även för ideella föreningar.

Mässan är öppen mellan kl. 10–16 på fredag och mellan 10–15 på lördag.