Eskilstuna får besök från vänorten Linyi i Kina

vänorten Linyi i KinaDen här veckan kommer en delegation från vänorten Linyi i Kina till Eskilstuna. Syftet med besöket är att presentera Eskilstuna för borgmästaren Zhang Shuping och hans delegation.

Delegationen kommer till Eskilstuna torsdag 14 september. Programmet innehåller besök i stadshuset samt en längre visit hos Volvo Construction Equipment. Vänortssamarbetet mellan Eskilstuna och Linyi, som är en kommun med ca 10 miljoner invånare, varav ungefär 2,6 miljoner bor i stadsdistrikt, har pågått sedan 2008.

Eskilstuna kommun står som värd för besöket, i samarbete med Volvo Construction Equipment.

Lars-Olof Lundkvist, kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande och Faisal Hassan, 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige, är värdar för besöket i stadshuset. De kommer bland annat ge en presentation av Eskilstuna och bjuda på en rundvandring i stadshuset för de kinesiska gästerna.