Smederna ett steg närmare en finalplats

finalplats
Arkivbild. Foto: Ismail Kornassan
Smederna chockade alla genom att ta en övertygande bortaseger mot Masarna i den första semifinalen i speedway. En finalplats ligger plötsligt inom räckhåll.

Eskilstuna-laget dominerade gårdagskvällens matchinledning och ledde efter sju heat med 25-17. Masarna och deras hemmapublik som förmodligen inte alls räknat med denna matchutveckling syntes närmast chockade. Desperat försökte hemmalaget toppa med sina bästa förare i åttonde heatet men knep endast en 4-2 poäng.

Förarna visade prov på en enastående laginsats och kämpaglöd med ett resultat som fortfarande är svårt för alla att ta in. Snacket innan matchen hade mest handlat om hur lite de behövde förlora med för att ha en rimlig chans i returen.

Nu fortsatte Smederna mala ned motståndet och punkterade matchen i det trettonde heatet med en femetta. Segersiffrorna blev till slut 52-38 för Smederna. De har nu 14 poäng att gå på inför returmatchen redan i kväll på Gröndals Motorstadion i Eskilstuna. Ett utgångsläge som ser mycket hoppfullt ut.