1400 sjundeklassare samlas för Kunskapsdagarna

KunskapsdagarnaFör fjortonde året i rad arrangerar Sörmlands Sparbank Kunskapsdagarna, en del i satsningarna på skolan och lusten till inlärning.

Den 19 – 20 september arrangeras Kunskapsdagarna i Duveholmshallens A-hall i Katrineholm och den 21-22 september pågår de i Sporthallen i Nyköping. I år är det omkring 1400 elever i årskurs 7 som deltar från skolor i Nyköping, Oxelösund, Katrineholm, Flen, Vingåker och Malmköping.

– Vår ambition med de olika stationerna som eleverna tävlar på är att skapa nyfikenhet och upptäckarlust. Vi vet också att Kunskapsdagarna bidrar till en större sammanhållning bland eleverna. Många elever i just årkurs 7 hamnar i nya klasser, att samarbeta och uppleva någonting roligt tillsammans underlättar för dem att lära känna varandra och att skapa en samhörighet, berättar Alexander Flygare som är Ungdomsansvarig i Sörmlands Sparbank.

Under dagen kommer varje klass att gå igenom ett antal ”kunskapsstationer” där alla i klassen medverkar. Stationerna bemannas av Sörmlands Sparbank, Friends och NE (Nationalencyklopedin). NE:s stationer handlar om geografi och generell kunskap, och till sin hjälp har eleverna NE:s gedigna digitala uppslagsverk NE.se. Friends stationer berör mobbning och utanförskap, ett samarbete med banken som syftar till att skapa en tryggare miljö i skolan.

– Samarbetet med Friends är oerhört värdefullt, eftersom mobbning och utanförskap tyvärr är ett stort problem. Den kunskap och närvaro av personal som Friends kan bidra med gör stor skillnad, säger Alexander Flygare.

På varje Kunskapsdag kommer den vinnande klassen att få ett pris på 10 000 kr för en pedagogisk resa, andraplatsen belönas med 5 000 kr för en pedagogisk resa och tredjeplatsen erhåller biobiljetter till hela klassen.

Kunskapsdagarna är en del av bankens satsning på skolan för att bidra till ett livslångt lärande. Genom ”Skickar vidare – Kunskap” har skolorna också möjlighet att ansöka om pengar till olika skolprojekt för att få möjligheten att upptäcka och lära sig nya och spännande saker.

Läs mer: www.sormlandssparbank.se/kunskapsdagarna