Lär dig mer om Eskilstunas historia

Eskilstunas historia
Lilla stadsmuseet är en av tre utställningar som nu specialvisas på Eskilstuna stadsmuseum.
Under hösten hålls tre guidade visningar på Eskilstuna stadsmuseum. Visningarna är ett sätt att få ut lite mer av utställningarna och lära sig mer om Eskilstunas historia.

Visningarna pågår cirka 30 minuter. Samling sker i receptionen på Eskilstuna stadsmuseum. Det finns ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller.

Lilla stadsmuseet för vuxna
Lördag 23 september 10.30-11.00 (övriga delar av museet öppnar kl.11.00).
Upptäck Eskilstunas spännande historia i utställningen ”Lilla stadsmuseet”. Visningen är för vuxna och guidas av Åsa Egeld, antikvarie och pedagog. Gratis biljett i receptionen från 13 september.

Slottet som försvann
Lördag 14 oktober 13.00-13.30.
Visste du att det funnits ett stort kungligt slott i Eskilstuna? I utställningen visas bilder på slottet och en del av de stenar som en gång prydde det. Under visningen, som guidas av antikvarie Anna Djuvfeldt, får du lära dig mer om slottets historia, människorna som verkat där och se de spår av slottet som finns bevarade i arkiv och museimagasin. Gratis biljett i receptionen från 4 oktober.

Mekanisk verkstad
Lördag 21 oktober 13.00-13.30.
Svarvar, pressar, hyvlar och fräsar. I den mekaniska verkstaden finns maskiner som användes i början av 1900-talet. Lär dig mer om Eskilstunas metallindustri och hur det kunde vara att arbeta i en mekanisk verkstad. Utställningen visas av Hans Andersson, museitekniker. Gratis biljett i receptionen från 11 oktober.